Activiteiten

gegarandeerd genieten

Het Velthuijsje 

 

Contact: Sabina Velthuijsen: 06-55577381, 0561-480877, reserveren@velthuijsje.nl 

Ruimte, Rust en Ruisende Populieren

 

In de omgeving is het volgende te doen:

 

Wandelen

In de directe omgeving zijn 4 wandelroutes van 5 tot 10 km lengte. De routes gaan door respectievelijk het Brandemeer, de Rottige Meenthe, het Kuinderbos en het Gaasterland

www.routebureaufriesland.net/indexc.html

 

Fietsen

Vlak bij het Velthuijsje zijn routekaarten met knooppunten neergezet die deel uitmaken van het fietsroute-knooppuntennetwerk. Door dat stelsel van knoopunten is het heel eenvoudig om al fietsend van knooppunt naar knooppunt zelf routes te bepalen. Verdwalen is niet mogelijk!


Kano├źn

In de weerribben kunnen fluisterboten en kano's gehuurd worden

www.routebureaufriesland.net/indexc.html


Zeilen en varen in een sloep

Het Velthuijsje ligt direct onder het Tjeukemeer, wat weer toegang geeft tot alle Friese meren. Natuurlijk kunt u vanuit tal van plaatsen zeilboten huren. Vanuit Langelille "Jachthaven de Driesprong"" www.driesprong.net kunt u luxe uitgeruste motorkruisers huren. Via "Jachthaven De Haan" (0514 592870) is het mogelijk om sloepen te huren.


Karten

In Heerenveen is een van de grootste kartbanen van Nederland.

www.indoorkartingheerenveen.nl


Zwemmen

Zomers kun je natuurlijk overal zwemmen in Friesland. Een duik vanaf de steiger aan het Helomakanaal is een zaligheid, vooral in de vroege de avond na een warme dag, als de bruggen gesloten zijn voor de boten. In Joure is een groot subtropisch zwembad "De Stiennen Flier" 

www.zwembad-joure.nl/


Speeltuinen

In Appelscha en in Gaasterland heb je grote speeltuinen op een half uurtje autorijden van het Velthuijsje vandaan

www.parkz.nl/pretpark-friesland.aspx


Surfen en Kite surfen

Bij Stavoren, Makkum, de Mirnserklif en Lemmer zijn ideale kitesurf stranden vanwege de ruimte en de wind. Het Nannewied bij Oudehaske en de oostelijke zoom van het Tjeukemeer zijn favoriete surfplekken.

www.beleeffriesland.nl/watersport/


Vogels kijken

Vogelhutten staan in het Brandemeer, bij de Driewegsluis en in het Kuinderbos.


Musea en Galeries

Vrijwel elk Fries stadje heeft musea en galeries.

www.kunstinzicht.nl/kunst/regio/nederland/friesland.html


Restaurants

Verdere favorieten in een straal van 20 kilometer zijn: De Dikke Tut in Echtenerbrug, De Rechter van Steenwijk in Steenwijk, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, De Buurman in Heerenveen en Het Ponkje in Woudsend.


Cafe's

Wolvega, Lemmer en Heerenveen hebben een keur aan cafe's en kroegen. De buurtkroeg is in Schoterzijl bij het oude Tjongersluisje (woensdag gesloten)


Schaatsen

Wat dacht u van Thialf, waar de interessantste schaatwedstrijden plaatsvinden. Thialf is 20 minuten rijden vanaf het huisje. Maar als het een gunstige winter is, dan is het schaatsen direct vanuit huis natuurlijk ook het allerlekkerst.

www.thialf.nl/


Voetbal

In Heerenveen kunt u natuurlijk ook naar de thuiswedstrijden van de voetbal vereniging Heerenveen, de enige wedstroijden in Nederland waar geen beveiliging bij aanwezig hoeft te zijn. Het Abe Lenstra-stadion is snel uitverkocht, dus hier moet u wel vroeg reserveren.

www.sc-heerenveen.nl


Bioscoop

Zowel in Sneek als in Heerenveen kunt u naar de bioscoop.

www.cinesneek.nl en www.bios-heerenveen.com


Wij heten u graag van harte welkom op dit paradijselijke plekje in Friesland dat nooit verveelt.

Watersport

Directe omgeving 

Fietsen en Schaatsen

Steden